Εργατική Πρωτομαγιά 2024

Οι προσπάθειες της κυβέρνησης και των γραφειοκρατικών ηγεσιών να αποχαυνώσουν το εργατικό κίνημα δεν θα περάσουν! Η φετινή εργατική πρωτομαγιά είναι απεργία και δεν μπαίνει στο καλούπι που της έστησε η κυβέρνηση.

Ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που έχει εκτοξεύσει το κόστος ζωής είναι ακόμα εδώ! Η κυβέρνηση που κατάργησε το 8ωρο έρχεται να ανακοινώσει την επερχόμενη κατάργηση του 5νθήμερου με τη νομιμοποίηση του 6ήμερου από τον Ιούλιο. Η επίθεση κεφαλαίου και εργοδοσίας στην εργατική τάξη συνεχίζεται με τις πλάτες των Υπουργών της κυβέρνησης!

Την ίδια στιγμή που τα ωράρια είναι εξαντλητικά και οι απολαβές πενιχρές, με την Ελλάδα να παρουσιάζεται από του Financial Times ως η 2η πιο φτωχή χώρα στην Ε.Ε., ενώ το εργατικό κίνημα σε όλο τον κόσμο καταφέρνει μειώσεις ωραρίων και πιέζει για 35 και 32 ώρες εργασίας την εβδομάδα, η κυβέρνηση επαναφέρει το 6ήμερο.

Η αντεργατική επίθεση περνάει και από την Υγεία όπου, εκτός από τη θεσμοθέτηση των απογευματινών ιατρείων, ανοίγει και η πόρτα σε ιδιώτες γιατρούς να δουλεύουν στα δημόσια νοσοκομεία με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Η πολιτική της κυβωέρνησης αυξάνει τις ταξικές διαιρέσεις, αφήνοντας όσους δεν αντέχουν οικονομικά στην απόγνωση και παίρνοντας από τους υπόλοιπους ό,τι τους έχει απομείνει. Το παρακράτος των ιδιωτικών κλινικών αποδεικνύεται και από την πρωτοβουλία του hedge fund CVC Capital Partners να ιδρύσει την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή, αφού ελέγχει ήδη τα νοσοκομεία Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General κ.α.

Σε μια περίοδο που η ιμπεριαλιστική μηχανή διαπράττει τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, τα καθήκοντα μας είναι αυξημένα, με τα εγκλήματα πολέμου να θυμίζουν τις θηριωδίες του προηγούμενου αιώνα. Η Πρωτομαγιά, όπως και κάθε απεργία σε αυτή τη συγκυρία, πρέπει να είναι μια διαδήλωση της εργατικής τάξης για την ειρήνη, σε αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό. Να κάνουμε κεντρικό το ζήτημα του δικαιώματος των Παλαιστινίων στην αυτοδιάθεση, να μπλοκάρουμε την εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο!

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους – Συλλογικές συμβάσεις εργασίας
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που να υπερβαίνουν τον πληθωρισμό
  • Δωρεάν, ποιοτικά δημόσια αγαθά (παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό) για όλο τον λαό
  • Κάτω τα χέρια από την απεργία, κάτω τα χέρια από τα σωματεία – Απαγόρευση των απολύσεων
  • Κρατικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και των βασικών κλάδων της παραγωγής, χωρίς αποζημίωση στους καπιταλιστές και λειτουργία τους κάτω από εργατικό έλεγχο
  • Καμία εμπλοκή της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς

Όλοι και όλες στις Πρωτομαγιάτικες Απεργιακές Συγκεντρώσεις

Στη Σύρα απεργιακό ραντεβού

Τετάρτη 1η Μάη, Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 10:30

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.