Κακοκαιρία;

Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ

ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ήδη πριν ανακοινωθεί το κλείσιμο των σχολείων, σε όλη την Ελλάδα, καταφτάνουν οδηγίες για «ετοιμότητα των σχολικών μονάδων», εννοώντας την πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης (και όχι να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία).

Στα πλαίσια αυτά και η ΔΔΕ Κυκλάδων έστειλε σχετική οδηγία.

Ως Α΄ ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ , ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα εξής:

  1. Κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά σχολεία. Αυτό δε σημαίνει με ευθύνη των εκπαιδευτικών.
  2. Το σπίτι μας δεν είναι χώρος εργασίας. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε ρεύμα, χώρο, αίθουσα , εξοπλισμό, πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.α.
  3. Κανείς δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη ή να επιβάλει κυρώσεις, με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, αν ο εκπαιδευτικός δηλώσει αδυναμία, εφόσον το Κράτος δε διασφαλίζει όλα τα παραπάνω.
  4. Σε περίπτωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προέχει η ασφάλεια της οικογένειάς μας, η δική μας, των μαθητών μας. Πέρυσι, είχαμε φαινόμενα που εκπαιδευτικοί τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να μεταβούν στο σχολείο.
  5. Ουδείς συνάδελφος/συναδέλφισσα, ούτε καν Υποδιευθυντής/Υποδιευθύντρια ή Διευθυντής/Διευθύντρια, δεν υποχρεούται σε καμιά περίπτωση να διεκπεραιώνει υπηρεσιακά θέματα σε ημέρες και ώρες εκτός ωραρίου εργασίας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος


Η Γενική Γραμματέας


1 comments

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.