Η ΕΛΜΕ Α ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ!

Η είσοδος στην εποχή των μνημονίων σήμανε εκτός των άλλων και την έναρξη μιας γενικής επίθεσης της άρχουσας τάξης και του κράτους της στα συνδικάτα, η οποία συνεχίζεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα, με τελευταίο μεγάλο σταθμό το νόμο Χατζηδάκη. Σε αυτό το κλίμα αναπτύχθηκαν κάθε λογής παρατράγουδα και πρόθυμοι μπράβοι των αφεντικών από τους ναζί της Χρυσής Αυγής, μέχρι φιλόδοξους γραφειοκράτες που βρήκαν πεδίο λαμπρό για να χτίσουν καριέρα αντάξια της μεγαλομανίας τους.

Ένα επεισόδιο αυτής της ακολουθίας καταστάσεων και γεγονότων είναι και η αυριανή δίκη της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων που προκάλεσε μήνυση πρώην Διευθύντριας του ΓΕΛ Σύρου κατά του σωματείου μας εγκαλώντας μας … «ὲπί συκοφαντικῇ δυσφημήσει». Πρόκειται βέβαια για τις γνωστές αυταρχικές αυθαιρεσίες που μετέτρεψαν το ΓΕΛ Σύρου από σχολείο σε στρατόπεδο με διπλομανταλωμένες τις καγκελόπορτες του περιβόλου του συγκροτήματος των λυκείων, με τις μηνύσεις της διεύθυνσης εναντίον πολλών μελών του συλλόγου των διδασκόντων και τα λοιπά, τα πιο ευτράπελα από τα οποία συγκαταλέγονται ήδη στο ρεπερτόριο της ανεκδοτολογίας των συναδελφικών τραπεζιών…

Η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων έκανε -επιτέλους!- την πρώτη, από τότε που ξέσπασε αυτή η ιστορία, σωστή κίνηση απέναντι στην καταμηνύτρια του σωματείου. Κήρυξε στάση εργασίας τη μέρα της δίκης!

Η Εκπαιδευτική Αριστερά επικροτούμε την απόφαση του ΔΣ και καλούμε όλους και όλες να πράξουμε το αυτονόητο και στα 10 νησιά της ΕΛΜΕ και όλως ιδιαιτέρως στη Σύρο.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου να Κλείσουμε τα Σχολεία!

Στο πρόσωπο των 2 κατηγορουμένων συναδέλφων δικαζόμαστε όλοι και όλες εμείς.

Στο πρόσωπο των καταμηνυτών να αναγνωρίσουμε όχι ιδιοσυγκρασιακές ιδιαιτερότητες, αλλά την αντισυνδικαλιστική πολιτική του κράτους.

Στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Μιαούλη υπάρχει μια θέση για κάθε εκπαιδευτικό, για κάθε τίμιο άνθρωπο δίπλα στην ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων, για να υπερασπίσουμε τη στοιχειώδη δημοκρατική (και συνταγματική) μας ελευθερία, την ελευθερία του συνεταιρίζεθαι.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.