Εικόνα 31 Μαρτίου 2024 Απεργία – Αποχή

Grau, teurer Freund ist alle Theorie,
Und grün des Lebens goldner Baum
J. W. Goethe, Faust
«Γκρίζα, φίλε μου ακριβέ, η θεωρία
και πράσινο το χρυσοδέντρι της ζωής»

Όταν, μόλις προχθές, γράφαμε ότι «οι γραφειοκράτες, θα μας πουλήσουν ξανά στην πρώτη ευκαιρία» νομίζαμε ότι διατρέχαμε τον κίνδυνο να χαρακτηριστούμε Κασσάνδρες. Δεν υπήρξε όμως τέτοιος κίνδυνος: Η γραφειοκρατία της ΟΛΜΕ τον αποσόβησε. Διαψεύδοντας κι εμάς και τον Μεφιστοφελή έκανε την πραγματικότητα πιο γκρίζα από τη «θεωρία» μας.

Στη Γενική λοιπόν Συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ του Σαββάτου 30 Μαρτίου με μοναδικό θέμα την αντίδραση του κλάδου στην ατομική αξιολόγηση, η πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για κήρυξη απεργίας – αποχής πέρασε μεν ομόφωνα, αλλά χωρίς αύριο. Μοιάζει περισσότερο με λευκή πετσέτα στο ρινγκ παρά με απεργία-αποχή. Τέθηκαν σε ψηφοφορία οι εξής προτάσεις:

  • Συνεχείς επαναπροκηρύξεις απεργίας-αποχής από ΟΛΜΕ αν βγει παράνομη η νέα:
    37 ΕΛΜΕ Υπέρ.
  • Συνεχείς επαναπροκηρύξεις απεργίας-αποχής από ΕΛΜΕ αν βγει παράνομη η Α-Α της ΟΛΜΕ:
    35 ΕΛΜΕ Υπέρ.
  • Έκτακτες Γ.Σ. και Γ.Σ. προέδρων 19 ψήφους
  • Νέες ΓΣ σε ΕΛΜΕ και νέα ΓΣ προέδρων αν βγει παράνομη και η νέα απεργία – αποχή της ΟΛΜΕ:
    19 ΕΛΜΕ Υπέρ.
  • Απεργία στις 5/4:
    20 ΕΛΜΕ Υπέρ.
  • Απεργία στις 16/4:
    30 ΕΛΜΕ Υπέρ.
  • Απεργία στις 17/4 μαζί με τη ΓΣΕΕ:
    45 ΕΛΜΕ Υπέρ.

Καμιά από αυτές τις προτάσεις δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο 50% των ΕΛΜΕ και 66,7% των μελών τους. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, διαπιστώνοντας την διάθεση των εκπαιδευτικών της τάξης να αντισταθούν, «έβγαλε την υποχρέωση» κηρύσσοντας μια χωρίς αύριο Α-Α. Βιάζεται να πειθαρχήσει τον εκπαιδευτικό κόσμο στην αξιολόγηση, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες εκλογικά, εν όψει του 21ου συνεδρίου της Ομοσπονδίας, σε 2 μήνες.

Ο αγώνας κατά της ατομικής αξιολόγησης περνάει πια στα χέρια των Γενικών μας Συνελεύσεων. Αυτές είναι τα μόνα όργανα που μπορούν να κηρύξουν Απεργία-Αποχή ξανά και ξανά μέχρι να τα μαζέψουν οι νεοφιλελεύθεροι Ταλιμπάν του Αμαρουσίου.

Καλούμε την ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων να προωθήσει άμεσα τη συλλογική δήλωση α/α της ΕΛΜΕ στα σχολεία και τους συναδέλφους και συναδέλφισσες αναπληρώτριες και αναπληρωτές, «μόνιμες» και μόνιμους, «δόκιμες» και «δόκιμους» να την υπογράψουν, να την πρωτοκολλήσουν και να κρατήσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου! 

Συμμετέχουμε στην κηρυγμένη και πλήρως νόμιμη απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση Δεν είμαστε μόνοι μας! Οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ που έχουν αποφασίσει τοπικές απεργίες-αποχές για την ατομική αξιολόγηση είναι ήδη άνω των 70 αυξάνονται και συντονίζονται πανελλαδικά.

Δεν ανεβάσουμε, δεν συμπληρώνουμε, δεν γράφουμε τίποτε σε καμία «πλατφόρμα». Δεν συμμετέχουμε σε συνάντηση ή άλλη διαδικασία στα πλαίσια της αξιολόγησης!

Ας μεταφέρουμε την πίεση στους γραφειοκράτες της Ομοσπονδίας: Με ποιους θα είναι; Με τους απεργούς που θέλουν να εκπροσωπούν ή με την εργοδοσία; Αγώνες για τα δικαιώματα των μελών της Ομοσπονδίας ή κουκουλώματα και υποστολή των αγώνων;

Ο συντονισμός των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ οργανώνει εκδήλωση γνωριμίας και αγώνα:

Την Τρίτη 2 Απριλίου στις 19.00 θα προβληθεί live στο youtube και στο κανάλι: https://www.youtube.com/@syllogospefilis1007/streams η Διαδικτυακή εκδήλωση

«Ο αγώνας στα χέρια των πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών! Ενάντια στην ατομική αξιολόγηση, συνεχίζουμε με Απεργία-Αποχή!»

Ομιλητές οι:

  • Γρόλλιος Γιώργος, ομότιμος καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. του ΑΠΘ
  • Τσιάκαλος Γιώργος, ομότιμος καθηγητής παιδαγωγικής του ΑΠΘ

    και οι νομικοί σύμβουλοι των σωματείων
  • Βαγιωνάκη Μερόπη
  • Παλαιολόγος Παλαιολόγος
  • Παπαδάκης Κώστας

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τις αποφάσεις της ΓΣ των προέδρων

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.